YAZILAR

Bir Kırık Yürekten Sızan Gözyaşı

Bazen gönlünüzden geçene, yüreğinizin taleplerine güç yetiremez beden. Çırpınır delice, ağlar sessizce, naçar kalır çok yerde.

Çareler tükenmiştir gözünüzde. Sadece göz pınarlarından akan iki dam yaş süzülür, Rabbe gönderilmek üzere…

Bir dilekçedir gözyaşları Rahmeti sonsuza sunulan. Çaresizliğin, bitişin, tükenmişliğin bittiği yerde devadır gözyaşı.

Bazen kendine ağlar iç çekerek kişi. Bazen nadanlığına aldanmışlığın bir kefaretidir, bazen yalnızlığın bir senfonisi gibi sizi sarmalar ansızın.

Hasta bir dostunuza açılan eller için yoldaş olur gözyaşı. Derdine ortak olduğunuz bir sırdaşınızın çaresizliğine yanar bazen.

Bazen neden ağladığını bilmez insan. Bazen o ağlar kimse bilmez.

Bazen gün gelir gülerken ağlar. Allahın işine bak ağlarken gülmek olur kaderinde kim bilir? En yakını ağlatır bazen onu en uzaktakinden beklerden. Bazen dostun attığı bir gül incitir inciler göz pınarından dökülür.

Bazen yalnızlığına ağlar. Bazen anlaşılmazlığa, vurdumduymazlığa, gamsızlığa döker yaşını. Bazı an içini kemiren hisler onu ağlatır.

Zamanın acımasızlığı aynada kendini gösterdiğinde ağlar. Elinizin altından kayıp giden değerlere baktıkça iç çeker ağlar insan.
Bir arabesk kültürünü vakfetmiyorum. Gülümseme yi kahkahaya kurban etmiş biçareler gözyaşını da hep bir acziyet atfetmiş, gözyaşını bir zayıflık görmüşlerdir.

"Erkekler ağlamaz" derken bile ağlayan erkeklerin olduğunu kabul etmişlerdir, Sezen Aksu; "ağlamak güzeldir" der şarksında. Ağlamak, gözyaşı dökmek, yüreğin yangınına göz pınarından çıkan bir itfaiye takviyesidir. Kor kor yanan bir yüreğe su serpme rahmetidir.

Çaresiz bir gönüle, kalpleri elinde tutan, Allah'a iç yakarışın en samimi arzuhalidir. Ötelerde Cehennem alevlerine karşı en büyük siperdir gözyaşı. Bizi biz yapan acizliği idrak ile sonsuz kudrete ram olma ilticasıdır.

Ey, her şeye kudreti yeten yücelerden yüce Mevla; dilimizle ifadeden mahrum kaldığımız ilticalarımızı sana arz ederken kabul adına akıtılan iki damla gözyaşını lütfen âmin olarak kabul eyle.

Senden senin vereceklerini lütfuna bekleyenleri kapından uzak eyleme âmin.

Halil Yıldırım
20 ŞUBAT 2012

Tasarım: mbirgin