HALİL YILDIRIM KİMDİR?

Ankara doğumlu olan Halil YILDIRIM; ilkokulu Atatürk Orman Çiftliğinde bulunan ve Cumhuriyetin onuncu yılına ithafen yapılan “Onuncu yıl İlköğretim Okulunda”,orta kısmı eski adıyla Bahçelievler Ortaokulu” şimdiki ismiyle “Muharrem Gülen Pakoğlu İlköğretim” okulunda tamamladı.

Daha sonra “Ankara Bahçelievler Cumhuriyet Lisesine” devam edip bir (matematik-fen) öğrencisi olarak bu liseden mezun oldu. Önce doktor olmak istediyse de ilahiyat tahsili yapmak daha cazip geldi.

Lisedeki fizik tahsilinden sonra Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde metafizik tahsiline doğru yola çıktı. Üniversiteden mezun olduğunda ilgi duyduğu öğretmenlik mesleğine yönelmiş, ilk görev yeri olan Muğla Milas da öğretmenliğe başlamıştır. Askerliğine kadar bu güzel ilçede görev yapan Halil yıldırım,  İzmir ve Malatya da askerliğini yaptıktan sonra Diyarbakır’a atanmış ve burada 2000 yılına kadar görev yapmıştır. Diyarbakır da kaldığı süre boyunca Diyarbakır İlköğretim Okulu, Diyarbakır Cumhuriyet Fen Lisesi ve son olarak ta Diyarbakır Anadolu Güzel Sanatlar Lisesin de öğretmen olarak vazife yapmıştır.

2000 yılında Ankara’ya tayin edilen Halil YILDIRIM; burada Kimya Meslek Lisesi, Ankara Atatürk Anadolu, Ankara Anadolu lisesinde çalışmış ve son olarak ta Gazi Anadolu Lisesinde görev yapmıştır.

Aynı zamanda “Halka İlişkiler “ bölümünde master yapmış olan Halil YILDIRIM özellikle diksiyon, doğru güzel etkili konuşma ve iletişim becerileri konusunda eğitimler almıştır.

Bu anlamda Gazi Üniversitesin de doğru güzel etkili konuşma ve diksiyon dersleri vermiş, yine bu çerçevede Çankaya Halk Eğitim Merkezinde, MEB’e bağlı özel okul ve resmi okullarda çeşitli dernek ve vakıflarda iletişim becerileri ve diksiyon dersleri vermeye devam etmiştir. TRT de program sunuculuğu, seslendirme çalışmaları, şiir dinleti programları yapmış ve halende devam etmektedir.

Türkiye’nin pek çok yerinde “Eğitimde iletişim”,  “Doğru, güzel etkili konuşma”  seminerleri vermiştir.

Halil YILDRIM çok sevdiği öğretmenliği bırakmamış halen ‘Ankara Gazi Anadolu Lisesi'nde “ öğretmenlik vazifesine devam etmekte…

Tasarım: mbirgin